Icons Icons

Eldapans år, 2016, symboliseras av två element; Eld ovan Metall i 5-element cykelns kontrollerande rörelse. Detta i sig visar en liten sammandrabbning eftersom Eld smälter och försvagar Metall. Normalt betyder en sådan konflikt disharmoni eftersom eld, speciellt Yang-Eld symboliserar en kraftfull framåtgående och en person med mycket humör, redo att explodera. Med detta säger man att det finns hög sannolikhet för internationella konflikter och sammandrabbningar.

Hur som helst så verkar konflikterna ej bli våldsamma för eftersom Eld befinner sig ovan Apan och Metall-elementet som representerar väst, vilket är det väderstreck där solen går ner och med det tappar lite av sin kraft, så är Yang-Elden inte lika stark.

Även om Yang-Eld människor är kända för att förlora sitt humör snabbt så är de också ärliga och öppenhjärtade. Detta kan visa sig i att konflikter enkelt kan lösas med kompromiss och eftergifter när värmen kyls ner efter solnedgången. Yang-Elden som representerar solen ger oss också optimism och värme och det kan bli det lättare att nå överenskommelser och avtal. De flesta konflikter blir kortlivade.

Generellt kommer människor att känna sig mer känslomässiga och ha lättare att uttrycka sina känslor och agera på sina känslor i år. Människor kommer att öppna sina hjärtan och känna större känslighet för andra i svåra situationer. Människor känner sig mer öppna och mer toleranta mot skillnader. Det blir en ökning av vänlighet och man uppmanas att träffas och bara umgås. Många kommer att känna sig mer ungdomliga och mer fyllda av energi. Det blir vågor av optimism och glädje.

Vi kommer att bli mer intuitiva. Det blir mer entusiasm och mer impulsivitet. Andlighet och religiös glöd kommer att öka med Eld-energin och det blir också ett ökat intresse för magi och mirakel.

 

Det är ett bra år för kärlek och romantik, med den lekfulla apan som representant. Människor blir lätt förälskade och de kommer att vara mer charmiga och flirta mer. Människor kommer att vara överraskande på många sätt!

 

Metall är i fast form tills det blir flytande och det betyder att saker kan förändras snabbt i år och allt kan hända. Anpassningsförmåga och flexibilitet är egenskaper som kommer att vara av stort värde i Eldapans år. Förvänta dig det oväntade men bli inte självbelåten. Det blir mer bedrägerier och myglerier än vanligt. Se upp för bedragare och skojare, det är lättare att blir bedragen, lurad och utnyttjad det här året.

Det blir förbättrad kommunikation och motivation – särskilt om det innefattar något roligt… Folk kommer att bli klurigare och ”allvar” kommer inte att vara så uppskattat som vanligt. Humor kommer att vara mer uppskattat och stå-upp komiken kommer att blomma.

Kreativitet och fantasi kommer att beundras och belönas. Det är ett bra år för att ta små risker och en form av att ej vara ”anpassningsbar”, särskilt i tänkande och klädstil. I slutändan kommer framsteg att göras även om det inte blir tydligt förrän senare på året, exakt hur långt saker faktiskt har gått framåt. Det är dock klokt att tänka sig för inför stora beslut, eftersom det är ett år av impulsivitet och förändring.

 

Eftersom Eldapor älska att lära sig, är det här ett särskilt bra år för utbildning såväl som för konst och kultur. Det blir en ”push” på att göra lärande roligare och man kommer att låta kreativitet såsom musik, konst, idrott ta en större del av läroplanen i skolan. Eleverna kommer att ha livligare, kreativa tankar och nyfikenhet bör belönas!

Underhållningsbranschen kommer att få ett stort uppsving eftersom människor kommer att uppskatta att underhållas, teater, musik… Människor kommer att ”njuta” mer av mat och dryck och känna det som en viktig del av livet.

 

 

Hälsan

De organ som man kopplar samman med Metallelementet är Lungorna, Tjocktarmen och huden. Det är klokt att titta på din kost och för att förhindra att magproblem uppstår. Uttorkning och tarmsjukdomar kan bli särskilt problematiskt i år. Även luftvägssjukdomar förväntas öka och kan enkelt förvandlas till inflammatoriska tillstånd som ögoninflammation, öroninflammation, bronkit, bihåleinflammation och lunginflammation. Mer halsinfektioner och en ökning av hosta är också att vänta.

Allergier och astma kommer att blossa upp och förvärras och känsliga människor kan drabbas av hudutslag, nässelutslag, eksem, bältros, munsår och hudinfektioner.

 

Eftersom Eldenergin också är stark i år och Hjärtat hör till Eldelementet finns det en chans för en ökning av hjärtproblem hos de med redan svaga hjärtan. Det blir förmodligen fler personer som diagnostiseras med sjukdomar som rör blod och cirkulation.

Det kan även bli ett år när olika problem med sömnen och nervsystemet ökar då båda har en stark koppling till Hjärtat i TCM. En förväntad ökningen av sömnlöshet, hyperaktivitet, hysteri och mani oroar. Människor kan känna sig mer splittrade vilket kan leda till mer ångest och frustration. Människor kommer att ha humörsvängningar, ibland även explosiva. För att balansera den starka Eldenergin är det viktigt att ägna sig åt lugnare fysiska aktiviteter såsom Qigong, meditation, Taiji eller yoga.

 

Eftersom eldelementet kan försvaga vattenelementet, kan Njurarna och Urinblåsan ansträngas hos många människor. Urinvägsinfektion och olika problem med njurarna kan öka i år. Var noga med att dricka vatten!

 

 

Ekonomin

Relationen mellan dessa två element – Eld över Metall – kan också visa att det kan bli ett dyrt år, eftersom pengar är Metall och Eld smälter dem… Folk spenderar mer än vanligt, särskilt på resor, ”modeprylar” såsom kläder och saker som blir ”inne”. Aktiemarknaderna är sannolikt snabbt varierande, men man förväntar en övergripande global ekonomisk tillväxt i slutet av året.

 

 

Klimatet

Yang-Eld symboliseras av solen och det kommer att bli varmt i år på många ställen. Vädret ändras snabbt. Precis som Apan älskar förändring, så kommer det att bli svårt att förutsäga väder och regn; torka och värmebuljor kommer att vara spridda, t.o.m. inom ett land eller region. Det kan bli svårt med bränder men också uppvärmda hav och sjöar i vissa områden. Mycket regn eller smältsnö/is kan orsaka översvämningar.

Naturkatastrofer kan inträffa mycket plötsligt och utan förvarning. Vi kan förvänta oss mer dramatiska stormar och blixtnedslag som kan orsaka bränder. Även vulkanutbott är sannolikt. Det kommer att vara mer norrsken eftersom vi är på toppen av solstormar och i.o.m. det kan vi räkna med störningar i elnätet. Dessa norrsken förväntas också att ses längre söderut än vanligt och solnedgångarna kommer att vara särskilt levande och vackra eftersom metall hör ihop med väst och solnedgången.

 

 

Eftersom Apan hör till Metallelementet kan man vara orolig för mekaniska problem hos alla maskiner av metall. Var noga med säkerheten! Man talar också om att det finns chans för bränder och explosioner och att kontorsbyggnader (spec. skyskrapor) och kraftverk inte betraktas som säkra i år och behöver skyddas. Se till att du har batterier i din brandvarnare!

 

Ärlighet är väntat och önskas i år, eftersom sanningen gör Hjärtat glad och Eldelementet representerar Hjärtat. Och ändå är detta också ett år där skrupler kommer att saknas i många. Se upp för arrogans! Kvickhet och klokhet kommer att belönas och förmågan att lösa problem kommer att förstärkas genom Apans energin i år. Men detta är inte ett bra år för att göra långsiktiga planer.

Ett sinne för humor kommer att vara avgörande i år samt och flexibilitet för att kunna navigera dig i detta kaotiska, utbytbara och slutligen ganska roliga Ap år!

 

 

Enskilda djur prognoser för Apans år 2016

 

Råtta – Vatten elementet:

1924, 1936, 1948, 1960, 1972, 1984, 1996, 2008 och 2020

Utmärkt år – ambitioner belönas och prestation är möjligt på många nivåer. Råttor kommer att känna sig trygga och friskare. Befordran är troligt, finanser förbättras,

 

Oxen – Jord element:

1925, 1937, 1949, 1961, 1973, 1985, 1997, 2009 och 2021

Oxarna bör ligga lågt och aktiviteten bör vara långsam och stadig. Oxarna bör stanna hemma mer och njuta av det lugna livet. De kommer att känna att livet går framåt generellt i slutet av året.

 

Tiger – Trä element:

1926, 1938, 1950, 1962, 1974, 1986, 1998 och 2010, 2022

Detta är ett svårt år för Tigrar när det gäller privatlivet, men bra professionellt. Företag och finans kan förbättras med resor, men hinder kan skapa förseningar. Familjelivet är spänt och romantik är komplicerat. Var försiktig med hälsan – undvik olyckor av alla slag.

 

Kanin – Trä element:

1927, 1939, 1951, 1963, 1975, 1987, 1999, 2011 och 2023

Det finns många irritationer i år i affärer med många förseningar och omdirigeringar. Kaniner kommer att känna sig överväldigad lätt och behöver hålla sig lugn – semester är viktigt. Den goda nyheten är att romantik blomstrar i år.

 

Draken – Jord element:

1928, 1940, 1952, 1964, 1976, 1988, 2000, 2012 och 2024

Detta är ett bra år för Drakar. Risker belönas och tillväxt i både företag och rykte likaså. Men, de måste titta på sina utgifter eftersom det sannolikt att det blir ett dyrt år på grund av viljan att leva det goda livet. Romantik är bra.

 

Ormen – Eld elementet:

1929, 1941, 1953, 1965, 1977, 1989, 2001, 2013 och 2025

Ormar bör resa mindre i år och verksamheten är hektiskt. Detta är dock ett mycket bra år för personliga relationer och romantik. Hälsan förbättras dramatiskt och som den hemliga vännen av apan kan det blir mer tur.

 

Hästen – Eld element:

1930, 1942, 1954, 1966, 1978, 1990, 2002, 2014 och 2026

I år kan vara utmanande för hästar men totalt sett de känner dig sig friskare och mer entusiastiska. Kreativiteten är förstärkt och självkänslan ökar. En flytt eller förändring av jobb är trolig och kommer att göra hästen mycket gladare. Kör försiktigt.

 

Får/Get – Jorden element:

1919, 1931, 1943, 1955, 1967, 1979, 1991, 2003 och 2015

Detta är ett år med problem i kommunikationen så var försiktig med missförstånd. Det är viktigt att anteckna saker. Relationer är lite spända och hälsan varierar. Fåren gör bäst med att spendera tid ensam och vara kreativa. De kommer att resa mer.

 

Apan – Metall elementet:

1920, 1932, 1944, 1956, 1968, 1980, 1992, 2004 och 2016

Detta är ett år med framgång i affärer. Apor kommer att vara sociala, men benägna till överstimulering och utmattning. De är gladare, roligare, mer självsäkra och har mer charm, men måste vara taktfulla och hitta balans för deras hälsa.

 

Tupp – Metall elementet:

1921, 1933, 1945, 1957, 1969, 1981,1993, 2005 och 2017

Detta är ett bra år för Tuppar professionellt och affärerna förbättras. Men detta är ett ännu bättre år för kärlek och romantik. Tupparna kommer att bli mycket glada men det kan finnas problem med flera reparationer som behövs hemma och/eller med bilar.

 

Hunden – Jord elementet:

1922, 1934, 1946, 1958, 1970, 1982, 1994, 2006 och 2018

Ett bra år för finansiell stabilitet. Hundar blir mycket sociala i år och kommer kanske att känna sig splittrade. De kommer att vara i arbete eller resa mer så att familjemedlemmar kan känna sig försummade-kompromiss är viktigt. Vara noga med att undvika olyckor.

 

Gris – Vatten elementet:

1923, 1935, 1947, 1959, 1971, 1983, 1995, 2007 och 2019

Detta är ett mycket kreativt och kulturellt år för grisar. Affärerna kan avta lite och det blir svårare att få in pengar. Romantik är förväntad dock och det är lätt att hitta en ny partner eller återuppväcka pyrande glöd i en långsiktig relation.

 

 

I am the seasoned traveler Of the Labyrinth. The genius of alacrity, Wizard of the impossible. My brilliance is yet unmatched In its originality. My heart´s filled with potent magic That could cast a hundred spells. I am put together for mine own pleasure - I AM THE MONKEY

okänd