Icons Icons

 

Borta är den nyckfulla Apans energier från 2016 och under Tuppens år 2017 är det lag och ordning som kommer att försöka segra. 2017 kommer väpnade styrkor att höjas till en högre profil, med ett ökat erkännande och respekt. Krigsförbrytare och tyranner kommer att ställas inför rätta.

Mycket av det som behandlas under 2017 är återverkningar av det som hände under 2016 och konsekvenser av stora beslut under Eld Apans år 2016 kommer att avslöjas.

 

Kycklingarna visar oss hur vi kan leva tillsammans även om det innebär att upprätthålla någon slags ordning i hierarkin. Det finns en kraft i grupper i år vilket också kan liknas vid kycklingarnas sätt att flockas för att tillsammans kämpa mot t.ex. rovdjur. Människor bör samlas tillsammans för att åstadkomma förändringar och försvara rättigheter

 

Det är det andra året på rad som vi befinner oss i Eldelementet efter två tidigare år i Träelementet. Trä står för tillväxt, entusiasm, ungdomlig oskuld och strävan efter en vision. Trä Qi är fräsch och oformad. Den har kraften att bryta igenom hinder, men den saknar visdom och förfining och kan därför ibland vara instabil och vårdslös. Eld Qi är ett fullt uttryck av Trä’s vision. Elden ”tar fram själva rosen”, ”lägger färgen på canvasduken” och ger röst till den sång som formas i djupet av ditt hjärta. Elden är intensiv, passionerad och framkallar vårt behov av att förena oss med varandra.

 

Vi har alltså ännu ett år framför oss där Eld befinner sig ovan Metall enligt ”Wu Xing” (läran om de 5 rörelserna) om än i lite lindrigare form än 2016. Precis som Apan 2016 befann sig i Eldelementet befinner sig också Tuppen i år i Eldelementet. Detta gör att vi kan vänta oss lite av samma turbulens som under Vildapans år, men i lite mildare form eftersom Apan är mer Yang i sin natur jämfört med Tuppen, som är mer Yin till sin natur. Många av oss är fortfarande i gungning efter Vildapans härjningar 2016!

Eldtuppen lär oss vikten av ordning, kontroll och strategisk planering. Tuppen gillar att hålla sitt hem snyggt och organiserat. Tuppen älskar att kritisera och skäms inte heller för det så under 2017 kommer kommunikation att ha en avgörande betydelse. Sun Tzu, en kinesisk general som fortfarande idag undervisas i moderna militära kretsar i Kina, skrev i sin bok ”Krigskonsten” att man bör ”uppnå psykologisk fördel över sin motståndare och använda våld som en sista utväg”. Tuppen lär oss aggressiv diplomati.

 

 

Det är värt att komma ihåg att vi pratar om Eld Tuppen och i Kina är eld ett av de grundläggande elementen som skapade världen. Elden är användbar både för att ge liv ( i form av aska, vilket är ett utmärkt gödningsmedel) och ta liv ( t.ex. vid skogsbränder). Till en viss grad så är elden en symbol för rättvisa och även regler. Därför säger man i Kina att Eldtuppens år är ett år då alla får vad de förtjänar! Det finns en relation mellan orsak och verkan; karriär, framgång, inkomst, ”summa av kardemumman” är beroende på hur du betedde dig under föregående år.

I ett Eldår är vi inte längre nöjda med jakten på våra drömmar, nu vill vi göra verklighet av dem! Andemeningen med Tuppens år kommer att vara tillämpning/applikation!

 

Tuppen är ett tecken på gryning och uppvaknande. En av Tuppens uppgifter är att gala i soluppgången och väcka upp de andra till en ny dag fylld med nya möjligheter. Den här Tuppen försöker väcka upp människor till att anta nya utmaningar under det kommande året! Triumf och framgång kan uppnås men till priset av hårt arbete och tålamod under 2017. Tuppens år kommer att bli kraftfullt och vill du göra framsteg kan du inte ta någon medelväg. Under det här året räknas ”intrycket”. Du bör visa din bästa sida i alla avseenden och vara tydlig i dina avsikter när det gäller kärlek, pengar och affärer. Undersök avsikten med ditt hjärta!
Du bör hålla dig till praktiska och väl beprövade stigar för att säkerställa framgång snarare än riskabla äventyr. Lojalitet, engagemang, hårt arbete, familjevärderingar och top-notch- framträdanden är bara några av de egenskaper som kommer att belönas i år. Modigare än någonsin kommer vi inte att besegras av svårigheter och motgångar utan vårt motto är ”Always higher, always going on”.

Karriär kommer att vara viktigt i år och återigen så visar sig kycklingarnas förmåga att samlas i grupp på samarbete och teambuilding.

 

2017 års energier är föremål för elementet Eld i sin Yin form. Även om tuppen är manlig så är den en symbol för Yin i den kinesiska filosofin. Detta innebär att Yin kvaliteter, såsom kvinnor och det som räknas till kvinnliga kvaliteter, kommer att bli mer värdefulla och uppskattade under detta år.  Människor som är mer Yin i sin form kommer att kunna hitta en starkare röst för att uttrycka sina behov och rättigheter.

Yin elden uttrycker en inre värme och insikt, samt tystnaden i sekretess- och familjeband. Glömda tankar uppstår från ingenstans, mitt i en förvirrande atmosfär, både stel och brokig.

 

Tupparna i kinesisk astrologi är tänkt att vara ärliga så detta är ett år då sanningar kommer fram. I år kommer skuggsidan av många saker att avslöjas. Yin Elden kan liknas vid en ficklampa som lyser in i mörka hörn där saker legat gömda så att de kan bearbetas och detta kommer leda till att människor blir mer öppensinnade.

Elden står för optimism och glädje och det blir mer personlig lycka under detta år. Det blir fler handlingar av vänlighet och människor kommer att ge mer även om de ger i tystnad. Men, Yin Elden är också som en ljuslåga, lite instabil och föränderlig, och människan kan komma att vara lite mer temperamentsfull vilket leder till att det kan bli lite mer känslosvängningar i form av ångest, spänning, frustration och nervositet.

 

Yin Eld ovan Yin Metall är en brännbar kombination och kan innebära gnistor och små explosioner. Därför finns en risk för ökning i terrorism, mordförsök, polisiära och militära reaktioner mot upplopp etc. Tupparna är väldigt territoriella och tolererar inga invasioner av något slag. Tänk på hur tuppen försvarar sina avelshöns till varje pris! Detta kan också visa på svartsjuka så lägg på minnet att svartsjuka kan förstöra alla slags relationer.. Det finns fortfarande konflikter och disharmoni i internationella relationer och det kommer inte att vara ett fredligt år men det kommer att finnas fler hot än action. Människor kommer att vara mer optimistiska, öppna, och innovativa för att hitta lösningar på problem. Tillåt inte tvister att dröja kvar – hitta en harmonisk kompromiss.

 

Väder

Yin Elden relateras till månskenet och stjärnljus så himlafenomen kan ses mer i år. Vädret kan bli, precis som under Eldapans år, varierande med snabba förändringar som blir svåra att förutsäga. Du kan vänta dig fler regnbågar, norrsken och stormar. Det kommer fortfarande att finnas torka på många ställen men det kommer att mildras under Eldtuppens år. Yin Elden kan visa på bränder och vulkanisk aktivitet, särskilt utbrott av aska som kan orsaka andningsproblem.

 

Hälsan

När det gäller hälsan så kommer sjukdomar i hjärt- och lungsystemet att få mest uppmärksamhet. Metall elementet relateras till lungan och tjocktarmen vilket kan innebära att sjukdomar relaterade till lungan och tjocktarmen riskerar att öka och människor kommer att drabbas av andningsproblem av olika orsaker. När Eld angriper Metall finns risk för att influensa virus och förkylningar ökar. Även hudproblem såsom nässelutslag och klåda kommer att öka.

Eld elementet hör till hjärtat och blodcirkulationen vilket innebär att det finns en risk att hjärtsjukdomar och inflammationer i artärerna förväntas öka. Apans år var påfrestande för nerverna så det är viktigt att stödja nervsystemet genom att meditera och göra andningsövningar i år.

Yin Elden är som små blommor som gömmer sig i skogen. Om du går långsammare och med uppmärksamhet, med mer medveten närvaro, kan du hitta det dolda vackra som kommer att ge dig glädje. Genom att kultivera det vackra, ha färska blommor i hemmet, kommer du att må bra i anden. Personlig kreativitet uppmuntras i år och att skapa och se det vackra, kommer att ge näring till själen.

 

 

Generellt kommer 2017 att vara framgångsrikt för affärsmän, idrottsmän och soldater i allmänhet. För människor i handling. Om du är van att agera innan du tänker, om eftertänksamhet driver dig i djup melankoli och dynamisk handling ger dig styrka, vädjar Eld Tuppen till dig: Initiativ, arbetsamhet, generositet och ärlighet är de viktigaste positiva inslagen under detta år. Fanatism, egocentrism, och råhet är brister som du bör göra dig av med.

Precis som kycklingarna samlas kommer samhörigheten med varandra att stärkas och man vill vara närmare sin familj och sina vänner. Man kommer att vilja njuta mer och gärna av mat, matlagning och middagar tillsammans i hemmet.

”I am alert
Ready to take action
The first on the scene
The last to leave
I take chances
But I am precise
I know where things belong
I am orderly and fastidious
Nothing escapes me
I am always prepared
I never give up or in
I AM THE ROOSTER”

Enskilda prognoser 2017 för olika djur:

Råttan – vattenelementet

Personer födda 1924, 1936, 1948, 1960, 1972, 1984, 1996, 2008.

Eldtuppens år kan vara påfrestande ibland. Dock finns det chans för en stor förändring i livsstil, yrke eller hem. Långsiktigt kommer dessa förändringar att bli mycket bra. Det kan finnas vissa ekonomisk förlust men du kan få några ovändtade förmåner.

Oxen – jordelementet

Personer födda 1925, 1937, 1949, 1961, 1973, 1985, 1997, 2009.

Detta är ett bra år för oxar, som har väntat länge på denna typ av lycka. Räkna med att oxarna kommer ut ur sin puppa, laddas med mer energi och får bättre hälsa. Detta är ett utmärkt år för karriär och självkänsla.

Tigern – träelementet

Personer födda 1926, 1938, 1950, 1962, 1974, 1986, 1998, 2010.

Detta är ett år av måttlig lycka för tigrar. De måste arbeta hårt och sedan kan en befordran vara trolig och affärerna kommer att förbättras. Tigrar kan behöva resa och vänner och familj kan komma att känna sig försummade eftersom tigrarna kommer att vara mycket upptagna.

Kaninen – träelementet

Personer födda 1927, 1939, 1951, 1963, 1975, 1987, 1999, 2011.

Detta är inte något lätt år för kaniner och de känner sig mer irriterad och frustrerade än vanligt. Det finns några bra stunder med familjen och detta ger lycka. Kaniner behöver öva tålamod och fokusera på att hitta glädjeämnen. Kaniner ska bära en drakamulett för skydd under detta år.

Draken – jordelementet

Personer födda 1928, 1940, 1952, 1964, 1976, 1988, 2000, 2012.

Detta är ett år när Draken känner dig mer kraftfull. De är benägna att få finansiella vinster och ynnest från överordnade. Men de behöver titta på sitt kassaflöde, eftersom det kommer att finnas några oväntade utgifter hemma och vissa spänningar inom familjen.

Ormen – Eldelementet

Personer födda 1929, 1941, 1953, 1965, 1977, 1989, 2001, 2013.

Eldtuppens år är ett bra år för ormar. De kommer gladeligen att kura ihop sig hemma och spendera mer tid med familjen. De kommer att ha lite problem med vänner och ekonomiskt sett kan de känna en viss stress men sammantaget är detta ett gott år.

Hästen – Eldelementet

Personer födda 1930, 1942, 1954, 1966, 1978, 1990, 2002, 2014.

Detta är ett år då hästar kan komma att känna lite missnöje och de kan känna sig lite i otakt med vad som händer runt dem, så att resa är särskilt frigörande och roligt. Det finns dock tur och praktiska prestationer. Hästar kan bära en drakamulett under detta år för att få mer tur.

Fåret – jordelementet

Personer födda 1919, 1931, 1943, 1955, 1967, 1979, 1991, 2003, 2015.

Detta är ett tursamt år för Får. Det är ett bra år för att göra framtida planer. Familjelivet är gladare och de kommer att uppleva mer roligt och göra mer fritidsaktiviteter. De kommer också att känna sig mer kreativa.

Apan – Metallementet

Personer födda 1920, 1932, 1944, 1956, 1968, 1980, 1992, 2004, 2016.

Detta är ett bra år för affärer och ekonomin kommer att vara stabil. Apor behöver bli mer organiserade. De kommer att njuta av resor, särskilt utrikes resor mer. Dock behöver de spendera tid att återhämta sig från förra årets stress.

Tuppen –Metallementet

Personer födda 1921, 1933, 1945, 1957, 1969, 1981,1993, 2005, 2017.

Tupparna kommer känna ansträngda i år och kommer att vara mindre organiserade. De behöver tid till ensamhet och människor runt omkring dem kommer att vara mer behövande. De vill leka mer men kan inte och det orsakar frustration. Det praktiska är nödvändigt för att få framgång. Tuppar ska bära en drakamulett för beskydd under detta år.

Hunden – Jordelementet

Personer födda 1922, 1934, 1946, 1958, 1970, 1982, 1994, 2006.

Detta är ett turbulent år, men det finns plötslig lycka om tillfälligheterna kan gripas. Hundar vill renovera, inreda eller flytta till ett nytt hem och arbetsplats. De måste vakta sin tunga så de inte kritisera eller bråkar med nära och kära. Hundar kan bära en drakamulett för att få mer tur detta år.

Grisen – vattenelementet

Personer födda 1923, 1935, 1947, 1959, 1971, 1983, 1995, 2007.

Detta år kommer det lite tur i grisarnas väg. Deras finanser blir stabila och det kommer att förbättra deras affärsmöjligheter om de är försiktiga. Familjelivet är glatt och tidigare bekymmer bleknar. Bara romantiken är lite knepig.