Icons Icons
Det som garanterar ett grönt te´s kvalitet och hälsoaspekter är om det är vårens knoppar och blad skördade på våren. Aminosyror och vitaminer finns framför allt i slutet av vårens knoppar och blad och kan lätt bli nedbrutet i solskenet. I Japan är en vanlig metod för att öka aminosyrorna i te att förse varje te planta med skugga.

Uppfriskande smak eller bitter smak

Vårt urval av högkvalitativt grönt te, West Lake Longjing, är Kinas bästa gröna te. Det smakar uppfriskande sött och mjukt, i stället för grovt bittert. Den uppfriskande smaken beror på dess höga innehåll av aminosyror, vitaminerna C, E och P, och flera typer av B vitamin. Det förklarar varför låg kvalitet gröna teer smakar bittert, strävt eller har en fadd smak: brist på aminosyror och vitaminer.

Aminosyror

Aminosyror är av stor betydelse för den mänskliga hjärnan och dess tillstånd, de tillverkar hjärnans nätverk av signalsubstanser och dess nerv system. Medicinsk forskning visar att aminosyror i te hjälper dig öka mängden dopamin. Bristen på dopamin i hjärnans kan leda till Parkinsons sjukdom, som upptäckts av Arvid Carlsson, 2000 Nobelpristagaren i medicin.

Aminosyror i te balanserar koffeineffekten i te genom att öka styrkan på alphavågorna i den mänskliga hjärnan. Alphavågor får hjärnan att slappna av och Alphavågor indikerar ett avslappnat men samtidigt vaket tillstånd i hjärnan. Det är därför man känner sig gladare och mer avslappnad med en kopp gott te.

Betyder te automatiskt hälsa? - Nej, det är bara organiskt odlad kvalitet som kan göra anspråk på att vara hälsosamt. West Lake Longjing te´s jordbrukare har ett talesätt; - "3 dagar tidigare skörd är en skatt, 3 dagar senare skörd är gräs" -

Talesättet uttrycker hemligheten: Tidiga vårknoppar definierar kvalitet! - Grace Teahouse